Մենք զրուցում ենք գինու հետ, և գինին ծնվում է այդ զրույցի միջոցով․ Գագիկ Աղաբաբյան #մարzoom

Տարիներ առաջ հնգամյա տղան առաջին անգամ գինի համտեսեց, ինչից էլ սկսվեց նրա զրույցը խաղողահյութի հետ։ Այսօր արդեն Կողբի «Կանաչ գյուղ» գինու գործարանի տնօրեն Գագիկ Աղաբաբյանը պատմում է 1 տարի առաջ գինու գործարանի հիմնադրման ու գրանցած հաջողությունների, գինիների հնեցման տեխնոլոգիայի, խաղողագործությունը գիտական հիմքերի վրա դնելու, հայկական խաղողի էնդեմիկ տեսակների վերականգնման և մաքրասորտ այգիներ հիմնելու անհրաժեշտության, հայրենասիրության ու սահմանից 150 մետր հեռավորության վրա մշակվող խաղողի այգիների մասին։

Նվիրաբերել

Աջակցիր անկախ մեդիային

Եթե գտել եք վրիպակ, ապա այն կարող եք ուղարկել մեզ՝ ընտրելով վրիպակը և սեղմելով CTRL+Enter

Կարդալ նաև

Թողնել մեկնաբանություն

Ձեր էլփոստի հասցեն չի հրապարակվի: Պարտադիր դաշտերը նշված են *-ով